Maria Vrijmoed, vrijwilligster bij het golfmuseum, deed tevens  een donatie aan het golfmuseum. Een velletje golfpostzegels uit een erfenis.

Twee jaar geleden maakte ze samen met haar man haar entree op St Andrews, bij een vergadering van The European Association of Golf Historians & Collectors. De organisatie die jaarlijks het Europees kampioenschap hickory organiseert. “We hebben er Bleijenbeek meteen kandidaat gesteld voor 2019.
Of dat gaat gebeuren, weten we nog niet. Er is veel geschiedenis op en rond Landgoed Bleijenbeek en de aanwezigheid van het Nederlands Golf Museum hebben we natuurlijk extra benadrukt. Dus wie weet.”
Haar bezoek aan St Andrews leverde een nieuw pronkstukje voor het museum op. Niet uit Schotland maar uit eigen huis. “Op een marktje met historische golfspulletjes aldaar ontdekte ik dat er golfpostzegels in de omloop zijn geweest. Dat wist ik nog niet. Eenmaal thuis ben ik in de nalatenschap van mijn zus gedoken. Tot mijn verrassing trof ik in haar verzameling een velletje Nederlandse golfpostzegels aan met afbeeldingen van Hendrick Avercamp, die veel wintertaferelen schilderde, onder andere van ijsgolfen. In het museum hangen enkele replica’s van zijn werken. Ik heb de postzegels direct in een lijstje gedaan en aan het museum geschonken. Veel leuker als anderen ze ook kunnen zien.”

 Lees ook het artikel in De Golfkrant over het betreffende onderwerp:

Golfkrant 20. Februari 2019 Maria Vrijmoed (Golfpostzegels)