John Ott

John, geboren in 1944 in Hengelo, volgde zijn opleiding aan de Middelbare Handelsschool, Marketing Nima A en B, om vervolgens, na een commer ciële loopbaan als sales- en marketingmanager bij Nestlé, voor zichzelf te beginnen. In de cosmetica als directeur / eigenaar van Nova Trend B.V. Hij trouwde in 1967 met Ineke, schilderes en beeldhouwster en vooral iemand, die hem zijn gang liet gaan. Vier jaar lang maakte hij deel uit van het stichtings bestuur van kasteel Doornen burg waar hij verantwoordelijk was voor de PR en het blad Floris.

Ferd Vrijmoed

Ferd, geboren in 1949 als Haags jongetje uit Rotterdamse ouders, groeide voornamelijk op in Amsterdam, waar hij ook zijn studie fiscaal recht aan de UvA volgde. Telg uit een familie van geneversto kers en bont handelaren ging hij een weg van cijfers op en in dienst bij KPMG, toen nog Klyn veld Kraayenhof & co. In 1981 verhuisde hij met zijn ras Amsterdamse Maria, met wie hij in 1973 was getrouwd, naar Malden omdat Maria een pro motieplaats aan de Universiteit van Nijmegen kreeg. Daar vestigde hij zich als zelfstandig belasting advi seur tot hij het op z’n 70e verjaardag wel genoeg vond. 
Ferd was spor tief en beoefen de vele sporten zeer verdienste lijk, zonder in een bepaalde sport echt uit te blinken. Na voet bal en volleybal wierp hij zich al vroeg volledig op tennis.
Ondanks dat hij dagelijks een balletje sloeg was het hoogst haalbare slechts een derde plaats in het lands kampioenschap van de 35+ competitie. Hij bekleedde – eveneens tot zijn 70e verjaardag –  diverse bestuurs functies bij de KNLTB. Onder aanhoudende druk van vrienden bleek de stap naar golf een onvermijde lijke en kwamen Maria en hij in Bleijenbeek terecht.

Jacques Schuiling

Jacques Schuiling is in Elst Gelderland geboren in het jaar 1958. Na het behalen van zijn HEAO-CE diploma volgde hij met succes de NIMA-C cursus om zijn marketingkennis verder te vergroten. De ervaring is gedurende 38 jaar opgedaan in allerlei commerciële en marketing rollen binnen de ICT-branche. Voor het merendeel in loondienst bij middelgrote ICT-bedrijven, maar ook vijf jaar als zelfstandig ondernemer. Jacques is getrouwd met Anja en speelt als accordeonist in hetzelfde koor waar John een van de zangers is.

Lid NGF Commissie Erfgoed

Lid Dutch Hickory Society

Lid European Association of Golf Historians & Collectors

Lid Dutch Hickory Society

Het bestuur

John Ott en Ferd Vrijmoed vormden vanaf het begin het bestuur van het Nederlands Golfmuseum. Is het toeval dat beiden pensionado’s zijn? Dat zijn toch mensen die zoals iedereen wel weet altijd zeeën van tijd hebben? Nee, ten eerste bestaat toeval niet en ten tweede is de uitdaging gewoonweg onweerstaanbaar.

Ondanks de preventieve verzorging door de beide ouders zal de kleine vast niet aan een enkele kinderziekte kunnen ontkomen en dra breekt de pubertijd aan met al haar groeistuipen en wordt de weg naar volwassenheid ingezet onder optimale begeleiding van deskundige leraren en verzorgers.

Die groeistuipen zijn met de mogelijkheden van internet inmiddels aangebroken. Vandaar dat het bestuur in 2020 is uitgebreid met bestuurslid Jacques Schuiling die zich zal focussen op het digitaliseren van de collectie, de website en de audio-tour. Zodat het museum niet alleen aantrekkelijk is om te bezoeken, maar ook digitaal kan worden geraadpleegd.

Bestuurssamenstelling

Voorzitter: John Ott (Conservator)

Secretaris: Jacques Schuiling (Informatiemanager)

Penningmeester: Mr. Ferd Vrijmoed (Archivaris)

 

Vrijwilligers
Vacature Bibliothecaris
Dr. Maria Vrijmoed-de Vries (Ondersteuning bestuur, interim Bibliothecaris)

Beloningsbeleid
De werkzaamheden van het bestuur en de vrijwilligers zijn onbezoldigd.

Medewerkers
De Stichting draait volledig op vaste vrijwilligers en heeft geen personeel in loondienst.