Het Nederlands Golfmuseum omarmen als iets van jezelf.

Voor het nog jonge Nederlandse Golfmuseum, gehuisvest in paviljoen Bleijenbeek op het gelijknamige landgoed gelegen in het noordelijk deel van het Nationaal Park De Maasduinen, zijn vrienden van wezenlijk belang. Op vrienden kun je bouwen. Met vrienden kun je bouwen. Vrienden zijn de ambassadeurs van het museum en helpen mee de geschiedenis en ontwikkeling van het golf in de lage landen te ontsluiten en onder de aandacht van een breed publiek te brengen. Met de steun van onze vrienden wordt het onmogelijke mogelijk en het ondenkbare wordt realiteit.

Reeds bij de opening op 22 april 2016 heeft zich spontaan een groep vrienden gevormd. De vrienden van het eerste uur zijn verzamelaars, hickory spelers, pro’s en beoefenaars van de golfsport maar ook geïnteresseerden in de golf geschiedenis en de vaderlandse cultuur. Zij komen uit binnen- en buitenland en aan hen heeft het museum te danken dat het er is en inmiddels een prachtige collectie heeft. Het bleek een goede basis voor verdere ontwikkeling. 

En wij, bestuur en vrijwilligers zijn enthousiast en ambitieus!  Het Nederlands Golfmuseum verdient een prominente plaats in de golfwereld. En zeker in Nederland vanwege de interessante inzichten en opvattingen over waar en wanneer onze mooie sport is ontstaan. Een discussie die met name de Nederlanders en de Schotten aangenaam bezig houdt. Om diverse redenen is Afferden als vestigingsplaats een logische keuze. Een bezoekje aan ons museum, fysiek dan wel digitaal, zal u meer klaarheid bieden.

Draagt u het Nederlands Golfmuseum een warm hart toe?

Wilt u samen met ons werken aan de verdere ontwikkeling van onze plannen en aan uitbreiding, beheer en toegankelijkheid van onze museale collectie? Dan verwelkomen wij u bijzonder graag als vriend van het Nederlands Golfmuseum. Uw gift is onontbeerlijk voor het museum. En leest u voor ‘vriend’ vooral ook ‘vriendin’! 

Als particuliere vriend komt de orde “Het Gilde der Greenkeepers”  met een donatie van € 35 per jaar waarschijnlijk het meest in aanmerking, maar niemand houdt u tegen om met een hogere donatie toe te treden tot bijvoorbeeld de Orde van den Pennebal (€ 250).

Uw gift is aftrekbaar in uw aangifte inkomstenbelasting, maar er is een drempel. Een periodieke gift van tenminste vijf jaren achter elkaar of een zakelijke gift kent geen drempel. Het aftrekbare bedrag mag u vanwege de culturele ANBI status van het Nederlands Golfmuseum nog verhogen met 25% tot een maximale verhoging van € 1.250. Of, als uw gift een zakelijke uitgave is, met 50% tot een maximale verhoging van € 2.500.

Word Vriend van het Nederlands Golfmuseum.

Bel of mail ons voor meer informatie.

T 06 4142 9676
E info@golfmuseum.nl

Neem contact met mij op