Bruikleen

Naast het schenken van golfobjecten aan het Nederlands Golfmuseum, worden ook historische golfobjecten in bruikleen gegeven.

Het golfobject blijft daarbij eigendom van de eigenaar, maar wordt gedurende een vooraf bepaalde periode (meestal een aantal jaren) als het ware uitgeleend aan het Nederlands Golfmuseum. Hierdoor maakt de eigenaar het mogelijk dat alle bezoekers van het golfmuseum van zijn golfobject kunnen genieten.

Eén van de topstukken is de wisselbeker van het KLM Dutch Open; met de oprichting van het Nederlands Golfmuseum heeft deze cup uit 1920 een vaste stek gevonden.

Ook privépersonen geven spullen in bruikleen. Bijvoorbeeld Romana Oosterbeek-Airoldi, de weduwe van Herman Oosterbeek, mede-oprichter van Golfclub de Lingewaelsche. Hij wilde zelf een golfmuseum beginnen, maar dat is er nooit meer van gekomen.”

Ook komen er stukken via golfverenigingen naar het museum. “Clubs als Driene, de Rosendaelsche, Veluwse en Haagsche staan zaken af, dat stellen we erg op prijs”, zegt Ott. “Van Golfclub Driene hebben we bijvoorbeeld bogeyborden gekregen, teeborden uit de tijd dat par nog niet bestond en bogey de moeilijkheid van de hole aangaf.”

 

Geinteresseerd in de bruikleen-mogelijkheden van uw golfobjecten ?

Neem contact op met John Ott: info@golfmuseum.nl

 

 

Overzicht van in bruikleen gegeven objecten

 

Bezoek Robin Bargmann

Bezoek Robin Bargmann

Op 25 januari 2017 kreeg het Nederlands Golfmuseum bovenstaand schilderij uit 1924 in bruikleen van Robin Bargmann. Van links naar rechts: - Arnaud...

Lees meer