Nederlands Golfmuseum omarmen als iets van jezelf.

Voor het nog jonge Nederlandse Golfmuseum, gehuisvest in paviljoen Bleijenbeek op het gelijknamige landgoed, zijn vrienden van wezenlijk belang. Op vrienden kun je bouwen. Met vrienden kun je bouwen. Zij zijn de ambassadeurs van het museum en helpen mee de geschiedenis en ontwikkeling van het golf in de lage landen onder de aandacht van een breed publiek te brengen. Met de steun van onze vrienden wordt het onmogelijke mogelijk en het ondenkbare wordt realiteit.

Reeds bij de opening op 22 april 2016 heeft zich al spontaan een groep vrienden gevormd. Het zijn verzamelaars, hickory spelers, pro’s en beoefenaars van de golfsport maar ook geïnteresseerden in de golf geschiedenis. Zij komen uit binnen- en buitenland en aan hen heeft het museum te danken dat het er is en nu al een prachtige collectie heeft. Het vormt een goede basis voor verdere ontwikkeling. En wij zijn ambitieus! Het Nederlands Golfmuseum verdient een prominente plaats in de golfwereld en zeker in Nederland. Alleen al vanwege de diverse inzichten en opvattingen over waar en wanneer onze mooie sport is ontstaan, een discussie die met name de Nederlanders en de Schotten aangenaam bezig houdt. Om diverse redenen is Afferden als vestigingsplaats een terechte keuze. Een bezoekje aan ons museum zal u meer klaarheid bieden.

Draagt u het Nederlands Golfmuseum een warm hart toe?
Wilt u samen met ons werken aan de verdere ontwikkeling van onze plannen en aan uitbreiding, beheer en toegankelijkheid van onze collectie? Dan verwelkomen wij u bijzonder graag als vriend van het Nederlands Golfmuseum.

U heeft hierbij keuze uit vier ordes:

1. Het Gilde der Greenkeepers;
2. De Orde van Den Pennebal;
3. De Orde van Den Loden Kolf en
4. De Orde van Den Hollandschen Esp.

Zowel particuliere vrienden als zakelijke vrienden komen voor deze ordes in aanmerking, waarbij de zakelijke vrienden mogelijk meer geïnteresseerd zijn in de ordes 2, 3 en 4 vanwege de bijbehorende pakketten, terwijl de particuliere vrienden het museum als Greenkeeper al bijzonder steunen. Aan elke mogelijkheid zijn bijzondere privileges verbonden.

Uw gift is aftrekbaar in uw aangifte inkomstenbelasting, maar er is een drempel. Een periodieke gift van tenminste vijf jaren achter elkaar of een zakelijke gift kent geen drempel. Het aftrekbare bedrag mag u vanwege de culturele ANBI status van het museum nog verhogen met 25% tot een maximale verhoging van 1.250.  Of, als uw gift een zakelijke uitgave is, met 50% tot een maximale verhoging van 2.500.

1. Het Gilde der Greenkeepers

2. De orde van Den Pennebal

3. De orde van den Loden Kolf

4. De orde van den Hollandschen Esp