Zaterdag 15 juli 2023 werd voor de eerste keer de Nederlands Golfmuseum Cup georganiseerd. Met aansluitend op zondag de Nederlandse Golfkrant Cup, welke al 11 jaar furore maakt.

Zo’n 45 deelnemers verzamelden zich bij het Nederlands Golfmuseum op Landgoed Bleijenbeek om de strijd aan te gaan voor zijn/haar naam als winnaar op de gloednieuwe “Nederlands Golfmuseum Wisselbeker”. Maar waarschijnlijk meer nog om de superprijs in de wacht te slepen: de uitnodiging voor de Finale week van de Aphrodite Be Live Golfcup in Mallorca in november 2023!

Na de koffie, limburgse vlaai, het openingswoord van voorzitter John Ott en de toelichting van Jan Alofs van organisator Choice Travel kon de shotgun-wedstrijd beginnen.

Het bleef gelukkig droog, ondanks de soms dreigende wolken, al was het wel drukkend weer. Droog en hard was ook de golfbaan zelf en door de grote afstanden tussen de holes ook best vermoeidend.

Des te beter smaakte het drankje op het terras van Landgoed Bleijenbeek en ook de prijzentafel was door het Nederlands Golfmuseum rijkelijk gevuld.

Naast de genoemde wisselbeker waren er twee kleine bekers en een golftas voor de eerste dame en eerste heer. En natuurlijk was er ook een prijsje voor de nummers twee t/m 5, alsook voor de winnaars van de neary, longest en poedelprijs.

Jan Alofs en Ferd Vrijmoed mochten als wedstrijdleiding uiteindelijk de eerste prijs als beste dame uitreiken aan Geeranne Gimbrere.

De mannelijke winnaar, Erik Mos, won uiteindelijk met 37 stableford punten zowel de  Nederlands Golfmuseum wisselbeker als de uitnodiging voor de golfweek in Mallorca. Namens het bestuur van Nederlands Golfmuseum en Jan Alofs van Choice Travel van harte gefeliciteerd.

Een geslaagde wedstrijd. Op naar de volgende editie van de Nederlands Golfmuseum Cup !!