Daphne van Houten is een fanatiek golfster van 24 jaar die eerst handicap +1,9 (= onder 0) en na de invoering van het World Handicap Systeem nu handicap -1,9 speelt. Op haar 12e werd bij haar scoliose ontdekt (een aandoening die wordt gekenmerkt door een zijwaartse kromming van de wervelkolom of ruggengraat).

6 jaar geleden werd Daphne gebeld door Marcella Neggers, bondscoach bij de NGF. Of zij wilde trainen en spelen bij de beste fysiek beperkte golfers van de NGF. Deze spelers nemen deel aan allerlei internationale toernooien, georganiseerd door de European Disabled Golf Association.

Dat wilde ze wel en nu staat Daphne op de wereldranking, een gezamenlijke lijst van zowel mannen als vrouwen, op de 18e plaats. Ze is de eerste vrouwelijke golfster op de ranglijst en daarmee de nummer 1 dame van de wereld.

Reden ook waarom de NGF haar een invité heeft gegeven voor de Ladies Europeon Tour (LET) welke dit jaar gehouden werd op de Rosendaelsche Golfclub in Arnhem. Daarmee is Daphne de eerste fysiek beperkte golfer welke deelgenomen heeft aan de LET.

En dat is ook de reden waarom Daphne de door haar gesigneerde golfbal, waarmee zij op de LET speelde, aan het Nederlands Golfmuseum overhandigde.

Uiteraard kreeg Daphne een uitgebreide rondleiding door voorzitter John Ott en daarnaast een boek over  de golfhistorie overhandigd door secretaris Jacques Schuiling.