Bibliotheek rubriek 4 – Instructie fysiek

Geloof niet alles wat men zegt

Het was de dag voor Sinterklaasavond. Hofnar zat trillend naar de weersverwachting voor woensdag te kijken. Zowel op de computer als op de teevee zag het er erg nat uit. Hij moest nu eenmaal oppassen omdat hij een eerbiedwaardige leeftijd bereikt had. Kou is niet zo’n probleem, maar wind samen met regen wel degelijk. De conclusie moest dus zijn: ‘Niet inschrijven’.

Woensdag derhalve besteed aan bibliothecaire verplichtingen, onderwijl loerend naar de overvloedige regenbuien, die er maar niet kwamen.
Na de uitslag van de wedstrijd bestudeerd te hebben kwam hij tot de conclusie dat hij de boot gemist had. Het zal de stoomboot wel geweest zijn. De Sint had royaal met stableford punten gestrooid. Hij heeft daarom besloten dit keer de weervoorspellers de zwarte piet toe te spelen en hen verantwoordelijk te stellen voor zijn lage klassering op de wedstrijdstand.

Wat men wel kan geloven is wat is vastgelegd in de boeken die onder rubriek 4  ‘Instructie fysiek’ te vinden is. Daartoe dient men naar de bibliotheek van het Nederlands Golf Museum te gaan.

Klik op onderstaande link voor de inventaris van deze rubriek:

Bibliotheek Rubriek 4