Bibliotheek rubriek 6 – Instructie Mentaal

In het hoofd zit meer kracht dan in de spieren

De welhaast belangrijkste rubriek is nu aan de beurt.
Van Tiger Woods, Joost Steenkamer tot Antoni Girod dienen wij de adviezen op te zuigen. Hier kan men werkelijk wat leren.

Een voorbeeldje:
Hofnar kwam in zijn playmobile voorrijden. Daar stond een zwaaiend hoofd greenkeeping. Geen buggy’s in de baan. Wat nu. Hofnar had al jaren geen achttien holes meer gelopen. Dat kon hij niet meer volhouden. Dan maar niet starten? € 2,00 brandden in zijn broekzak. Misschien een klein tasje met maar een paar stokken? Hij zou altijd kunnen stoppen als het niet meer ging. Doordat hij in de bibliotheek alle boeken door zijn handen had laten gaan was hij mentaal ijzersterk geworden. Dus daar ging hij.

Resultaat? Door een positieve gedachtenpositie, voor de meer intellectuelen onder ons ‘mind set’, volbracht hij de ronde. Sterker nog een birdie en een tweede plaats viel hem ten deel en voor het eerst sinds maanden weer eens in de buffer.

‘s Avonds nam hij zich wel voor de volgende dag de rubriek “Instructie fysiek” nog eens door te nemen. Beenspieren en rug hadden protesten ingediend. Deze werden echter niet ontvankelijk verklaard. Dat wordt volgende week dus weer tasje op de rug.

Klik op onderstaande link voor de inventaris van deze rubriek:

Bibliotheek Rubriek 6 Mentaal