Het Nederlands Golfmuseum opende op 5 juni 2021 wederom haar deuren. Samen met de overige musea in Nederland hebben we lang op dit moment gewacht om de bezoekers weer te mogen ontvangen. Uiteraard corona-proof, vandaar dat we ons vooralsnog beperkt hebben tot de eerste kamer van het golfmuseum.

Tevens uitbreiding 

Na de groots gevierde officiële opening in april 2016 door Robby van Erven Dorens en Jan Dorresteijn en de uitbreiding met een 2e Kamer, vindt er weer een doorbraak plaats: dit keer ook letterlijk van de 2e Kamer naar een 3e prachtige ruimte voor het doorgroeiende golfmuseum.
Het is niet het tempo van het scheppingsverhaal, maar dat kan natuurlijk ook niet. En we zijn ook zeker nog niet klaar. Maar er is weer een stap gezet.

De doorbraak verschaft ons niet alleen meer expositieruimte, maar brengt tevens een logischer verband tussen de verschillende ruimtes. De indeling was aan onderhoud toe en ruimtelijke uitbreiding was nodig nadat we weer enkele schenkingen en legaten hebben ontvangen. Zoals bijvoorbeeld het prachtige schilderij uit 1918 uit de nalatenschap van golfjournaliste en regeldeskundige Aleid Kemper, die ons begin dit jaar is ontvallen.

Hopelijk kunnen we ook meer ruimte geven aan onze vaderlandse golfpioniers en aan golfclubs van het eerste uur van wie we een keur aan jubileumboeken hebben. Daarnaast willen we voor het Nederlandse golf van belang zijnde personen en gebeurtenissen van meer recentere datum eveneens een plek in het museum bieden.