Een kijkje in het Nederlands Golfmuseum, dat kan toch helemaal niet in deze coronatijd? Alle musea zijn immers gesloten. En als ze al inmiddels corona-proof weer open mogen, wat betekent dit dan voor een klein knus museum als het golfmuseum?

Het vergt een schier onmogelijke aanpassing om die massa’s bezoekers, die zich in het oude normaal voor de rijkgevulde vitrines verdrongen op 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Nee, dat kan echt (nog) niet!

Maar omdat wij ook in deze tijd drommen belangstellenden, al dan niet golf- geïnfecteerd, toegang willen geven tot Nederlands cultuur-historisch golferfgoed zijn we begonnen aan een toekomstbestendige oplossing: Het Nederlands Golfmuseum gaat ook digitaal!

We zijn begonnen met de audio-tour, waardoor bezoekers straks met hun eigen smartphone de verhalen over de golfobjecten kunnen beluisteren. Daarnaast zijn we druk bezig de collectie digitaal toegankelijk te maken. En ondertussen krijgt ook onze website een nieuwe uitstraling om al dat moois op golfgebied snel toegankelijk te maken.

Lees ook het artikel in De Golfkrant over het betrfeende onderwerp:

Golfkrant 31. Juni 2020 Golfmuseum gaat digitaal

Of bekijk het resulaat op onze nieuwe website:

www.golfmuseum.nl