Harry en Gerard Hoetjes kwamen op 28 februari 2022 naar het Nederlands Golfmuseum met een speciaal apparaat in hun handen.

Harry Hoetjer gaf namelijk de door hem gemaakte swing weight scale aan het golfmuseum in bruikleen. Een essentieel apparaat, want bij het maken van goede golfclubs draait het zeker ook om balans en hoe het gewicht wordt verdeeld over een golfclub.

In 1980 begon Gerard Hoetjer met het repareren van golfstokken. Hij had destijds verkering met een dochter van de golfpro van de Noordlarense Golfclub en zij vertelde hem dat het repareren van golfclubs vaak werd gedaan door de golfpro zelf. Behalve dat dit een tijdrovend werkje was, was ook niet iedereen daar even bekwaam in. In 1982 bouwde Harry Hoetjer, broer van Gerard, een volledige replica van een bestaande dure swing weight scale, die tot die tijd steeds moest worden geleend. Zo ontstond Hoetjer Golf Services, later Hoetjer Golf Industries, Nederlands enige golfclub fabrikant van golfclubs.

Deze swing weight scale is een aanvulling op de reeds aanwezige mallen en stokken in de Hoetjer-vitrine. Waardoor de bezoekers een nog beter inzicht krijgen wat er komt kijken om een goede golfclub te maken.