Jacques Schuiling uit Elst (Gelderland) is per 1 februari 2020 benoemd tot secretaris van het Nederlands Golfmuseum. De kersverse secretaris is geen onbekende van het golfmuseum, want hij leverde voor zijn aanstelling in het bestuur al een belangrijke

bijdrage aan het museum. Een audiotour waarmee het museum een fikse stap vooruit heeft gemaakt. Maar er liggen nog veel meer plannen klaar, met name op het digitale vlak. Kan niet anders met zijn jarenlange ervaring in de ICT-branche.

“Met de audiotour heeft het museum een belangrijke stap gemaakt om meer publiek te trekken. Nu komt het op finetunen en verdere stappen zetten aan”, zegt Schuiling die na zijn eerste project voor het museum bruist van enthousiasme en mooie plannen.

“Het Nederlands Golfmuseum wordt al maar bekender en we krijgen steeds meer schenkingen. Momenteel zijn we bezig een deel van de collectie digitaal zichtbaar te maken, zodat je niet per se fysiek naar het museum hoeft te gaan. We hebben visitekaartjes gemaakt met een QR-code erop die je met je telefoon kunt scannen, waarna je vanzelf op de website van het museum terechtkomt en daar diverse objecten kunt zien. Ze zijn omlijst met verhalen die je triggeren om ze ook in het echt te willen aanschouwen.”