Zilveren meeneembeker Dutch Open (1958)

Deze kleine zilveren beker, met gravering 1958, is van de winnaar van de Dutch Open van dat jaar, de Welshman Dave Thomas. Naast de grote wisselbeker, die men niet mee naar huis mocht nemen, ontvingen de winnaars een geldbedrag en zo’n kleine beker om thuis in de kast te zetten.

Het prijzengeld was in 2019 opgelopen tot € 2 miljoen, waarvan voor de winnaar € 300.000. Door twee jaar beperkingen vanwege Covid-19 en de economische schade die daaruit voortvloeide, moest de titelsponsor KLM in 2021 echter een flinke stap terug doen en is het prijzengeld nu gehalveerd.

Van 2004, toen de KLM  voor de tweede keer titelsponsor werd (van 1981 tot 1990 was KLM ook al titelsponsor), tot en met 2019, het laatste jaar dat de Dutch Open onder de naam KLM Open werd gespeeld, kregen de winnaars een replica van het Paleis op de Dam in Amsterdam. De replica, gemaakt door Royal Delft in Delft, is 50 centimeter lang, 27 centimeter hoog en 11 centimeter diep. Achterop staat “Winnaar KLM Open” + jaartal en het meesterteken van Royal Delft. Voor het toernooi stond de replica enige tijd op het hoofdkantoor van de KLM in Amstelveen tentoongesteld.